Tycke och Tanke

Tycke och Tanke

Kristian Isaksson Teaterproduktion

Här är mina egna tankar.
Teater, Världen, Film, Företagande och en hel del Kristian.
Vad händer, Varför händer det och Vad kan vi göra åt saken?
I min blogg är ingen säker, varken SL eller jag själv...

Tillbaka till företaget?
www.teaterproduktion.se

Skrot eller Korn?

OmvärldenPosted by Kristian Isaksson May 03, 2010 15:45:18

Jag har en känsla av att bara ett av de små partierna kommer in i riksdagen. Men jag är inte helt säker på, om någon måste komma in, vilket parti jag skulle föredra. Självklart anser jag att Sverigedemokraternas politik är avskyvärd och jag förkastar den. Men Kristdemokraterna (jag vill inte jämföra de båda partierna så, men...) har många gånger en unken och gammalmodig politik, förankrad i en bok som anser att mänskligheten så när som på en familj förintades för 4800 år sedan i en syndaflod. Familjepolitiken till exempel. Låt oss kolla på detta en stund:

Sverigedemokraterna skriver att:

"I dagens Sverige kan vi se en samhällsutveckling där den traditionella familjens betydelse och familjelivets värden i allt högre utsträckning har kommit att ifrågasättas och nedvärderas. [...] Det höga antalet skilsmässor och ett allt starkare ifrågasättande av varje barns rätt till en mor och en far riskerar att förstärka känslan av otrygghet och rotlöshet hos många av våra barn."

Men låt mig då påminna dig Jimmie Åkesson att barnets inte har rätt till en mor och en far. Barnet har rätt till båda sina föräldrar. Det betyder att dessa föräldrar, i dagens samhälle, lika gärna kan vara en mor och en mor. Så kom inte dragandes med barnets rätt och förvanska den. Den finns att läsa, och den är för vag för att tolkas så på sättet du vill. Så göm dig inte bakom en förvanskad tolkning

Kristdemokraterna skriver att:

"Alla familjer bygger på en värdegemenskap, vilket innebär att dess medlemmar måste dela vissa grundläggande normer och värderingar för att den ska hålla samman. Lojalitet, osjälviskhet, ansvar, kärlek, ödmjukhet, plikt, respekt, uthållighet, jämställdhet och trohet är några viktiga komponenter. Ju svagare värdegemenskapen är desto mer komplicerad och bräcklig blir familjesammanhållningen. Vår utgångspunkt är att familjepolitiken ska stödja de normer och värderingar som stärker familjelivet och den ska ge verktyg till familjer att ordna sina liv på ett för dem väl fungerande sätt."

Jag kan inte låta bli att fundera kring det där med normer. Är det inte ett sätt att säga mor och far, fast på ett maskerat mer välpolerat sätt. När det kommer till Sverigedemokraterna så vet jag vad jag får när de får makt. Det är något jag aldrig skulle kunna stå bakom. Men när det gäller Kristdemokraterna så vet jag inte vad jag får. Är det inte samma skrot och korn i vissa frågor. Om man nu har mängder av medlemmar med en viss åsikt, men inte kan stå för den, för att resterande del av befolkningen inte skulle godta det, tvingas man till fördunklingar där ingen talar klarspråk, utan företräder även de en unken och förlegad politik. Det skrämmer mig faktiskt.

  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post328

Lägg ner dina "Man av folket"-försök.

OmvärldenPosted by Kristian Isaksson Apr 25, 2010 12:55:39

Reinfeldt kräver av de rödgröna att Sahlin ska komma med svar på en hel del frågor inför valet. Varför?, undrar jag.

Du Reinfeldt, kommer aldrig bli en man av folket. Så kom inte och kräv åt oss av andra. Visa istället vad du står för, än att försöka reda ut vad andra står för.

På det sättet, och endast det, kan du göra det tydligt för oss väljare vilka val vi står inför.

Kanske är det precis det, som du är rädd för?

  • Comments(5)//blogg.teaterproduktion.se/#post327

Regeringsskifte 2010?

OmvärldenPosted by Kristian Isaksson Dec 19, 2009 13:24:42

Jag har sagt att snön liksom oppositionens ledning kommer lite för tidigt. Den kan vara borta när det verkligen räknas...

Men snön fortsätter att falla, och jag tror att alliansen faller 2010 också. Det är svårt att stå rakryggad efter ett fiasko till klimatmöte, och ett nedlagd Saab.

Nederbörd efter nederlag efter nederlag...

  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post308

I natt jag drömde...

OmvärldenPosted by Kristian Isaksson Dec 13, 2009 20:47:24

Jag drömde en dröm i natt... som jag har glömt bort. Men jag minns att jag vaknade och direkt drog paraleller till en av mina föredetta uppdragsgivare. Jag nämner de inte vid namn, för att vara etisk.

Men jag jobbade för ett bemanningsföretag och var uthyrd till det här multinationella företaget inom telecombranschen. Vi hade utbildning där man skulle lära sig om alla produkter och arbetssätten. Under mötet med chefen för avdelningen jag skulle arbeta för ställde jag frågor som:

Har ni någon miljöpolicy? Arbetar ni på något sätt med tredje världen i åtanke?

Jag ville helt enkelt lära mig så mycket som möjligt. Och hade en en naiv tro om att de faktiskt hade sådant i åtanke en medveten tid som denna.

Två dagar senare får jag ett samtal från min arbetsgivare, bemanningsföretaget, som undrade om jag trivdes på det nya jobbet. Eftersom de hade fått veta att jag var väldigt fientligt inställd...

Gissa om jag stannade där länge? Nja. En och en halv månad.

Men är det meningen att man ska rätta in sig i leden? Att man inte ska bry sig om sin omgivning? För att man ska tjäna stora pengar? Eller var just den människan bara väldigt rädd?

Jag vet inte vart jag vill komma med detta. För jag har glömt varför jag drog paralellen. Men tro mig, i natt var det självklart, och det fick mig att minnas och inse att det inte är frågvisheten, utan den förtryckande makten som felar...

  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post307

Nu har han ätit sin sista fiskbullsburk!

OmvärldenPosted by Kristian Isaksson Oct 15, 2009 23:31:15
Idag har jag slukat min kanske sista fiskbullsburk. Burken var av märket ICA, 375 gram varav 190 gram var fiskbullar. 56% av burken var fiskkött (Kolja, Sej, Tork och Guldlax) fiskad i nordostatlanten. Anledningen till detta - och det är ett konstigt beslut - är att fisken och världshaven är på väg att kollapsa. Jag kan inte äta fisk med gott samvete när jag vet hur illa ställt det är. Hur värdelöst alla EU-regler fungerar i praktiken.
Så jag ger upp - kanske min paradrätt - fiskbullar tills vi människor löst det här problemet. För lika mycket som jag bryr mig om torskbestånden i (framförallt) Östersjön, bryr jag mig om att vi människor ska kunna fortsätta leva här på jorden i många år till, och jag anar att vi dör ut rätt snabbt om fisken försvinner i havet...

Så detta är framförallt ett upprop till politiker och medmänniskor: Se nu fan till att lösa detta, för jag saknar redan min älskade rätt!

  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post294
Next »