Tycke och Tanke

Tycke och Tanke

Kristian Isaksson Teaterproduktion

Här är mina egna tankar.
Teater, Världen, Film, Företagande och en hel del Kristian.
Vad händer, Varför händer det och Vad kan vi göra åt saken?
I min blogg är ingen säker, varken SL eller jag själv...

Tillbaka till företaget?
www.teaterproduktion.se

Julmarknad med mera

Bakom KulissernaPosted by Kristian Isaksson Nov 28, 2010 23:30:42


  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post341

Mitt Paris: Utsikten från hotellet...

Bakom KulissernaPosted by Kristian Isaksson Nov 25, 2010 00:09:43


  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post339

How to survive winter 101

Bakom KulissernaPosted by Kristian Isaksson Nov 24, 2010 21:06:41
Idag är det 30 dagar kvar till jul. Egentligen 29 dagar och 3 timmar.


När planet landade i kalla snöiga Sverige, efter en härlig resa till Paris, lovade jag mig själv att fira jul varje dag fram tills jul.


Julen är ljus, värme och kärlek. Det är mycket bra ingredienser för att överleva mörkret. Så min plan är följande: Fira jul varje dag på ett sätt eller ett annat.


Ni får följa mig här.


Idag: Snöstormen gör sitt till. Jag väljer att julpynta med adventsljusstake i fönstret. Sen kollar jag på Vicar of Dibley. På något sätt gör det kristna temat (och alla julspecialer) att jag får en härligt harmonisk känsla.


  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post338

"Paris holds the key to your heart"

Bakom KulissernaPosted by Kristian Isaksson Nov 17, 2010 13:05:17
Kl. 04:17 går nattbussen till Stockholms centralstation.
Kl. 05:00 avgår flygbussen till Skavsta flygplats.
Kl. 07:15 lyfter planet.
Kl. 09:30 landar vi i Paris.

Paris har varit en hägring sedan länge tillbaka. Paris, med sina baguetter, sniglar, vin och Amelier. Och i varje film med staden spelar Paris oavsiktligen något en huvudrolll. De senaste åren har Paris med säkerhet varit huvudrollen i mina drömmar.

Om mindre än ett dygn skall den besannas, och trots detta känner jag ett oerhört lugn och en avslappnad inställning till resan. Den här gången behöver inte vara "Den här gången". Den här gången bara är...

Och om jag älskar det som jag tror... så kommer jag vara en stadig stammis framöver. Jag låter er veta!

  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post337

En liten sommarhälsning

Bakom KulissernaPosted by Kristian Isaksson Jul 21, 2010 14:12:36
Jag hade kunnat skriva något så trist och ursäktande om att jag inte skriver längre. Men det gör jag inte. Orsakerna är många. Bland annat är jag nog väldigt nöjd med mitt liv just nu.


Det var tråkigt att det inte blev något sommarläger för ungdomar i år. Det hade jag sett fram emot. Men samtidigt blev det då min enda vecka semester i sommaren. Så man får väl tacka och ta emot. Jag har i alla fall åter lärt mig att ska något bli gjort, så får man göra det själv.


Jag odlar tomatplantor och ser dem växa och frodas. Det började en kall mörk februaridag, och en lika mörk vår utan några blommor på fönsterbrädet. Bara en massa små frögroddar, och slutar förhoppningsvis i röda goda solmogna tomater som jag kan äta tillsammans med min hemodlade basilika och egenpressade olivolja (okej, det där sista var en överdrift, men nog ska jag i alla fall lyckas mala svartpepparn själv.)


Sen har jag nog valt att inte skriva eftersom jag märkte att allt jag skrev handlade om politik. Jag är väldigt politiskt färgad, men inbillar mig själv att min konst ändå kan vara ganska fri ifrån den mesta partifärgen. Det känns så i alla fall...


Och att Polanski släpptes fri är skam på torra land. Nu kommer jag aldrig att få se hans filmer. Tycker i och för sig att den största tragedin i det hela är att det visar på hur inkonsekventa vi människor är av naturen. "Skapa något fint och gå fri" kanske blir den nya stora grejen...

Jag jobbar hela tiden och kommer bara att ha varit ledig 5 dagar när Juli är slut. Sen fyller jag plötsligt 23, hinner knappt vänja mig innan jag åker till London med min kära mor. Landar i Sverige fyra dagar senare. Firar i dagarna 2. Kraschlandar och inser sen att toppen är nådd och inser att (låt mig citera Bill Skarsgård) "Nu kan det bara dala". Nu blir man bara äldre. Men jag borde inte klaga. Det är ju egentligen något jag ser mycket fram emot.


Slutligen kan jag väl också berätta att jag bekämpar myror i stugan med både persilja och kanel. Fungerar inte dessa husmorsknep åker Myrren tyvärr fram.


Vi hörs i höst?

  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post332
Next »