Tycke och Tanke

Tycke och Tanke

Kristian Isaksson Teaterproduktion

Här är mina egna tankar.
Teater, Världen, Film, Företagande och en hel del Kristian.
Vad händer, Varför händer det och Vad kan vi göra åt saken?
I min blogg är ingen säker, varken SL eller jag själv...

Tillbaka till företaget?
www.teaterproduktion.se

Politik igen!

TankePosted by Kristian Isaksson Dec 19, 2010 12:56:43

Vi har en blå minoritetsregering. De kommer då och då att förlora omröstningar. De kommer inte få igenom allt de vill. I sin frustration gör de precis vad de inte borde göra, anklagar oppositionen för att samarbeta med SD, som man sagt att man inte ska göra. Nu handlar det om att höja a-kassan.

Så här står det i en artikel i SVD idag:

"Det innebär i praktiken att de rödgröna bjuder upp Sverigedemokraterna till dans och ger dem möjlighet att förenas i ett tillkännagivande till regeringen. Att Mona Sahlin under valrörelsen gjorde en stor sak av att Socialdemokraterna aldrig skulle samarbeta eller göra sig beroende av Sverigedemokraternas stöd verkar vara helt bortblåst. Det är just precis vad de nu gör genom att driva sitt förslag om a-kassan till sin spets. "

Socialdemokraterna kan inte bestämma vad SD ska rösta på. Nu när de är en del av riksdagen kommer de att rösta. Det är ju tyvärr både deras rätt och och skyldighet. Därför är det inte oppositionens ansvar vad SD driver för politik. Om den råkar överensstämma med med oppositionens blir det ramaskri, då är det oansvarigt. Men alla de gånger som regeringen får igenom sina förslag, är det inte då tack vare SD? Lägg av nu...

  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post343