Tycke och Tanke

Tycke och Tanke

Kristian Isaksson Teaterproduktion

Här är mina egna tankar.
Teater, Världen, Film, Företagande och en hel del Kristian.
Vad händer, Varför händer det och Vad kan vi göra åt saken?
I min blogg är ingen säker, varken SL eller jag själv...

Tillbaka till företaget?
www.teaterproduktion.se

Älskade regering 2.0

TyckePosted by Kristian Isaksson Jun 19, 2011 12:18:40

Vi har en Jämställdhetsminister som inte vill kalla sig för feminist. (Det handlar om att inte få ordet feminist att bli rumsrent, för det skulle spela i händerna på en viss typ av politik).

Vi har en Kulturminister som tycker ordet kultur har en negativ klang. Hon vill hellre heta underhållningsminster. (Hon bör således inte anse att kulturen skall ha som syfte att ibland skava och vara obekväm, utan bör enbart klappa människorna medhårs och uppfylla deras redan existerande världsbilder).

Vi har en Kulturminister som dessutom är Idrottsminister. (Vilket hon inte heller bryr sig om då hon anser att OS inte är viktigt för alla, eller viktig för mindre sporter som enbart ges utrymme i TV vart fjärde år.)

Vi har en Justitieminister som vill sända ut gredelina kuvert till misstänkta pedofiler. (Det är alltså en justitieminister som inte kan skilja på dömda och misstänkta.)

Vi har en finansminister som enbart talar om ekonomisk tillväxt. (När världens forskare är överens om att vi redan nått taket för vad jorden klarar av.)

Vi har en regering som anser att hundratals nöjesjägare är en bra metod för att hålla vargstammen på bra nivåer. (Vi har en regering som anser att 220 vargar är för mycket.)

Vi har en regering som inte anser att rent vatten bör vara en mänsklig rättighet. (En regering som anser att frågan är för komplex, medan de går till vattenautomaten i korridoren och väljer mellan varmt och kallt.)

  • Comments(0)//blogg.teaterproduktion.se/#post347